Programa 2016 de concerts als terrats de Barcelona

M-7833

Amb l’arribada de les bones temperatures i del nou horari d’estiu hem donat el tret de sortida de la nova temporada 2016. Hem començat amb un concert molt especial. Es tracta de l’actuació de la jove cantautora catalana amb més projecció Joana Serrat (Vic 1983) amb la versió acústica de les cançons del seu tercer i novíssim disc “Cross the verge”. Un pop-folk intimista amb lletres -gairebé totes en anglès- amarades per la pèrdua o el trànsit a l’intangible, amb arrels en el folk i country nord-americà i canadenc.

Amplis públics musicals i aposta per la dansa

La programació seguirà amb un nou cicle de jazz amb incursions al swing, al jazz manouche, les grans dones del jazz, la seva fusió llatina o al bebop. Torna el cicle de música de cambra amb un predomini del barroc i la clàssica. Però des d’Upstairs BCN obrim nous fronts amb la música de fusió a càrrec d’artistes i formacions d’arreu del món però establerts a Barcelona amb incursions a la samba-jazz, el mestissatge entre tradicions musicals africanes i llatinoamericanes o del Magreb. El pop-folk i el flamenc tindran el seu moment als improvisats escenaris dels terrats de Barcelona i la programació de risc estarà focalitzada en la dansa/performance contemporània.

Amb aquesta programació, Upstairs BCN es dirigeix a públics molt amplis a l’hora que dóna nous espais per a la música i l’espectacle en viu, de formacions locals emergents i d’altres de ben consolidades.

Tot allò que pot passar a un terrat

A més d’aquests vint concerts, la programació d’Upstairs BCN inclourà workshops i activitats relacionades amb el potencial del terrats com a espai comunitari, relacional i de millora de la qualitat de viure. Hi hauran quatre sessions d’observació astronòmica coincidint amb el quart creixent de la Lluna, els tallers d’iniciació a la vida de les abelles i l’apicultura urbana o a l’horticultura a balcons, terrasses i terrats. I un nou taller per conèixer i afavorir la vida dels ocells a la ciutat i identificar algunes de les 88 especies que conviuen amb nosaltres, als parcs, jardins i terrats de Barcelona.

Experiència completa i un nou format per a la comunicació

Després de cada concert, públic i artista tindran l’oportunitat d’establir conversa i degustar d’una de les varietats de cerveses artesanals Montseny, recentment guardonada –d’entre més de 500 competidores- com la millor cervesera del Barcelona Beer Challenge. D’aquesta manera s’afavoreixen el contacte i la comunicació entre els artistes i el públic. Es trenca la jerarquia i les barreres que impedeixen la interacció en els espais escènics convencionals com ara auditoris, teatres o sales.

Recentment hem arribat a un acord amb Cervesa Montseny i des d’ara és la beguda patrocinadora dels concerts d’Upstairs BCN.

El terrat: un espai recuperat i obert

Totes les activitats d’Upstairs BCN tenen lloc a terrats i terrasses privades de la ciutat de Barcelona i en règim de col·laboració amb els seus propietaris i comunitats de veïns. Es tracta d’espais -la majoria en desús- que han estat recuperats i que ara s’obren ocasionalment al públic. Tots els terrats de la xarxa d’Upstairs BCN ofereixen vistes insòlites sobre monuments o conjunts patrimonials com ara la Sagrada Família, el Palau de la Música, la Plaça Reial, el Liceu o les Rambles, la plaça dels Àngels, el Born. D’altres presenten espectaculars panoràmiques sobre Ciutat Vella, Gràcia o tota la ciutat i la seva àrea.

m-3675

Calendari

Joana Serrat (pop-folk): dissabte 9 d’abril

Saphie Wells & The Swing Cats (swing-jazz): divendres 22 d’abril.

ga Lucas Project (samba-Jazzdivendres 6 de maig.

Violetta Curry Quartet (jazz): divendres 13 maig.

Quinteto Yurgaki (jazz latinodivendres 20 maig.

Trio Golberg (música de cambra): divendres 27 de maig.

Kinsale (pop-folk): dissabte 4 juny.

Biel Ballester Trio + F. Puig (jazz manouche): divendres 10 juny.

Imad Amrah (fusió): dissabte 18 juny.

Landscape Film Festival (curtmetratges): dijous 30 de juny.

TriGolberg (música de cambra): divendres 1 de juliol.

Los Moñekos (dansa contemporània): divendres 8 juliol.

Maridatge als Terrats (tast de vins i caves): dissabte 9 de juliol.

Ivó Oller Group (jazz bebop): dissabte 16 juliol.

Les Filles Föllen (dansa contemporània): divendres 22 de juliol.

Sessió d’Observació Astronòmicadijous 8 de setembre.

Les Filles Föllen (dansa contemporània): divendres 16 desetembre.

Quartet Versus de Corda (música de cambra): dissabte 8 d’octubre

Mes informació i reserva d’entrades: aquí

Florenci

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *